vrijdag 6 mei 2011

Sydney. Dag 5

Voor mijn laatste reis ging ik naar Sydney australie. Even een hele andere kant op. Ik had een vlucht voor 429,86 euro met 1 tussen stop. Ik vloog met Malaysia Airlines MH 191 om 23.00 en kwam om Kaula Lumpur en vloog om 22.10 richting australie met Malaysia Airlines MH 123 en kwam daar 08.00 aan. Lekker vroeg aangekomen in Sydney kon ik vroeg naar mn hotel Y Hotel Hyde Park voor 68 euro per nacht. Als eerste ging ik naar The rocks en circlar quay het oudste deel van sydney het ligt net buiten het stadcentrum, pal onder de Sydney Harbour Bridge. The Rocks is het oudste deel van de stad ooit stond hier een fort, waren er kroegen, bordelen en was het de aanlegplaats voor schepen uit Europa. Hoewel er veel gesloopt is, heeft de wijk nog steeds haar historische stratenpatroon en staan er nog tal van gebouwen uit het begin van de 19e eeuw. Het is nu een gezellige wijk met winkeltjes galeries en pubs. Vanaf The Rocks heb je een mooi uitzicht over het Opera gebouw en de baai, de Sydney Cove. vanaf daar ging ik naar het strand
waar ik even kon bij komen van mijn lange reis. Wat mij ook super leek is de Taronga zoo dit is een dierentuin met alleen maar  Australische dieren zoals Koala's, kangoeroes, vogelbekdieren, Wombats, Emu's, De Tasmanian Devil, Reptielen en nog veel meer. Na een super leuke dag gehad te hebben was ik dood moe en naar mn hotel gegaan. De volgende dag vloog ik om 14.00 naar Kaula Lumpur met KLM KL 4104 .Weer even onder de nederlanders haha voor 1.297,33 euro met 1 overstap en om 23.15 op Kaula Lumpur met KLM KL 810 en kwam ok 5.55 aan in Amsterdam en nu richting huis byeee!

New Delhi. Dag 4

Richting India helaas was er geen recht streekse vlucht voor me. Ik vloog met Jet Airways 9W 15 om 09.15 en maakte een tussen landing in Chennai daar vertrok mn vlucht om 13.35 ook met Jet Airways 9W 2256 richting Delhi. Om 16.10 kwam ik aan in Delhi. Ik verblijf in Hotel le roi voor maar 34 euro per nacht. India is echt een super mooi land met een intereresante cultuur. Omdat ik laat aankwam ben ik maar in het hotel gebleven. De volgende de dag ging naar Jama Masjid Moskee. Dit is een vrijdag moskee, de moskee is gebouwd in 1656 door Shah Jahan en is een van de grootste in Azie. De binnenplaats van de Moskee biedt plaats aan 25.000 gelovigen. Toen ging ik naar de Lotus Tempel,is gebouwd in 1986 en heeft door zijn moderne design ondertussen enkele prestigieuze prijzen gewonnen. Dit Bahaiistische gebedshuis is een plaats waar alle mensen, ongeacht hun geloof. Ik vond het erg mooi om te zien ook. Toen ben ik met de bus naar Agra gereden voor natuurlijk de Taj Mahal is het meest beroemde bouwwerk van India en nog steeds een van 7 wereldwonderen. Keizer Shah Jahan bouwde dit immense mausoleum voor zijn gelieve vrouw die het leven liet tijdens haar kraambed. 23 jaar duurde de bouw van de Taj Mahal en in totaal hebben er zo’n 20.000 mensen aan gewerkt. In de kelders van het Mausoleum liggen de lichamen van zowel zijn vrouw Mumtaz Mahal als hijzelf. Toen ben ik weer terug greden naar Delhi en klaar gemaakt voor de laatste reis.

Singapore. Dag 3

 Voor 394,08 euro kon ik naar singapore met Myanmar Airways International 8M 335. Ik vloog om 11.45 en kwam om 15.00 aan in Singapore. Ik boekte een super hotel het nirwana resort hotel & villas voor 80 euro per nacht, echt een super hotel. Na de hele dag genoten te hebben ging ik naar bed en me voorbereiden op de volgende dag. Goodmorning Singapore! met een taxi reed ik door orchard road wat lichtjes en heel veel mensen. Wat me wel opviel is dat Singapore een erg schone stad is. Daarna ging ik door naar China town. Wat is dat groot leek net of ik zelf in China was beland maar wel heel gezellig en leuk om een x te zien. na uren daar door gewandelt te hebben. Toen ging ik richting sentosa island lekker genieten! van witte stranden en blauwe zee en palm boompjes. Daar heb ik heerlijk een paar uurtjes in de zon gelegen want die witte kleur moest echt weg. In de avond was ik weer in het hotel spullentjes gepakt en een nieuwe reis naar..

Bangkok. Dag 2

Ik had veel gehoord van me zus die zelf in Thailand was geweest. En die vond het echt een aanrader dus vanuit Istanbul naar Bangkok. Dus met Turkish Airlines TK68 van Istanbul Ataturk naar suvarnabhumi airport in bangkok. Ik vloog om 23.45 turkse tijd en kwam aan 13.15 thaise tijd aan. Ik heb het I Residence Hotel Sathorn geboekt voor 1 nacht betaal ik maar 20 euro, echt super goedkoop! Ik verblijf dus in het businesscentrum van Bangkok. Als ik het uit het raam kijk zie ik enorm veel tuktuks. Ik zat dichtbij het Lumphini Park echt een super mooi park heb daar echt even genoten van het mooie weer. Ook zat ik dichtbij het Markt Pratunam. Daar kan je echt super winkelen. Toen ik weer terug liep naar het hotel. Heb ik een tuktuk aangehouden om mij naar de damoen saduk te brengen. Dat zijn markten over het water heel leuk! verder heb ik nog een boottocht gemaakt over de phraya en klongs. Wat een mooie stad! vermoeid in  de tuktuk weer terug naar het hotel gegaan. En alvast mn reisje voor morgen bedenken.

zondag 1 mei 2011

Istanbul. Dag 1

Na Amerika en Afrika te hebben gezien werd het nu tijd voor Azië en Oceanië . Ik had veel gelezen over Istanbul en dat vond ik een mooie start van mijn reis door Azië en Oceanië. Ik vertrok op 9 maart 2011 voor 224,39 euro. Ik vloog met Turkisch Airlines TK1952 om half 12 en kwam om 16.05 turkse tijd aan op Istanbul Ataturk , want het is in Turkije een uur later. Ik moest eerst een visum van 15 euro kopen voordat ik door de paspoort controle mocht. Na mn koffer te hebben opgehaald heb ik  1 van de taxi aangehouden en van te voren een bedrag afgesproken om mij naar het hotel te brengen, want die taxi chauffeurs willen soms nog wel eens lastig zijn over de prijs. Ik zat in de wijk Sultanahmet dat is de hoofdstraat van Istanbul, en verbleef ik het hotel Nena voor 2 nachten  betaalde ik 220 euro. Ik had uitzicht op de blauwe moskee. Omdat het al best wel laat was heb ik even wat gegeten vlak bij het hotel en toen weer terug naar het hotel gegaan en grappige turkse soaps gekeken. Voor de volgende dag had ik veel plannen. Ik had onbijt bij het hotel in dus lekker op het dakterras gezeten en overheerlijke druifjes gehad. en uitkijk op de Blauwe moskee. omdat ik de hele tijd uitzicht had op de blauwe moskee. besloot ik daar als eerste heen te gaan. Ik moest mn schoenen uit doen. Hij was heel groot met rood tapijt, daarna ging ik gelijk naar de aya sofia die hele maal van stenen vloer was en erg koud gelukkig mag je daar je schoenen aan houden. verder leek met het topkapi paleis mij erg mooi ik heb een kaartje gekocht en kregen een rondleiding door de Harem. Wat was dat mooi heel veel meubels waren met goude randjes en veel turks tapijt. Na lange tijd daar hebben uitgehangen ging ik richting het hotel maar onderweg nog even kijken bij de Cisteren ondergrondse kelder met water en allemaal visjes en 2 beelden van hoofden 1tje ligt op zn zij en 1tje op de kop en de misterie is hoe komt dat zo? Ik was helemaal kapot, dus even wat gegeten en toen richting het hotel en me klaarmaken voor de volgende reis!